Coronaviruset och internationell rekrytering

Den pågående Coronaviruspandemin har tillfälligt förändrat arbetssättet för många företag runt om i världen. Som företag verksamt inom den internationella rekryteringsindustrin uppmärksammar Workwide Group här Coronavirusets inverkan på marknaden. I denna artikel har vi sammanställt insikter och information över den rådande marknadssituationen och på vilket sätt detta kan komma att påverka dina möjligheter att söka jobb via våra jobbsidor.

Coronaviruset och dina internationella karriärmöjligheter

Hur har företagen reagerat på Coronaviruset och anställningar utomlands? Coronaviruset På grund av den rådande Coronasituationen har många arbetsgivare valt att tillfälligt stoppa all pågående internationell rekrytering. Därför har vi färre antal jobb online på våra jobbsidor. Det är i nuläget svårt att fastställa startdatum för flytten utomlands för många av våra arbetsgivare. Några företag har fortfarande en öppen rekrytering, men förväntas inom kort frysa rekryteringarna.  Trots det så finns det faktiskt flera arbetsgivare som fortsätter att rekrytera. Några arbetsgivare planerar att introducera nya medarbetare till företaget via ett distansupplägg. Företag runt om i världen har i allt större utsträckning minskat sina arbetsresor och uppmuntrar istället till distansarbete. På grund av detta kommer du framöver även märka ett ökat antal möjligheter till distansjobb på våra jobbsidor. Vad kan jobbsökare förvänta sig just nu och inom kort? Då många landsgränser för närvarande är stängda och många arbetsgivare är osäkra på hur den rådande situationen kommer att påverka marknaden under närmaste tiden, är det fortsatt oklart när de kan förväntas öppna upp rekryteringarna på nytt. Men som tidigare nämnts, fortsätter många arbetsgivare rekrytera och genomföra intervjuer via Skype eller andra verktyg som möjliggör videokonferenser. Dock tål att sägas att i dagsläget är chanserna för att få ett konkret erbjudande inte så goda. Vi är medvetna om att vårt arbetssätt mycket troligt kommer att förändras på lång sikt till följd av sviterna från Coronavirusets inverkan. I relation till det kommer efterfrågan om flexibla arbetsmöjligheter, påtryckningar för minskat resande och klimatanpassade företag förmodligen forcera standardiseringen av distansjobb.  Att jobba på distans är redan mycket populärt i vår community eftersom många av er har en internationell livsstil med många resor som ibland kräver flexibla arbetsmöjligheter. Vi har publicerat flerspråkiga distansjobb på våra jobbsidor i närmare två år. Eftersom populariteten för dessa stadigt stiger, ökar Workwide Group nu sina ansträngningar för att marknadsföra jobb på distans på alla våra jobbsidor. Vi förväntar oss att antalet jobb på distans kommer att öka under de kommande veckorna, så försök att hålla dig uppdaterad genom vår “job alert” eller e-nyhetsbrev. Så om du är intresserad av ett jobb på distans, tveka inte att söka dessa trygga och flexibla jobb! Och förresten, glöm inte att kolla våra jobbsidor dagligen, det kommer publiceras många fler inspirerande jobb på distans framöver!

Vi håller dig uppdaterad

Vi prioriterar alltid våra jobbsökande och kunders välmående, därför kommer vi kontinuerligt hålla uppsikt över arbetsmiljön för att trygga alla våra jobbsökare och kunders hälsa och säkerhet.  För att hålla oss ständigt uppdaterade på senaste informationen har vi en tät dialog med våra kunder angående Coronasituationen och ser till att avlägsna de annonser som inte längre är aktuella på grund av den rådande pandemin. Vår förhoppning är att vi på så vis ska kunna informera våra jobbsökare på bästa möjliga sätt.  Med det sagt, tveka inte att ta kontakt med oss om du har frågor gällande Coronaviruset och jobb utomlands. Vi finns tillgängliga att hjälpa och guida dig genom den här tiden. Du kan nå oss via vår informationsmejl [email protected] och via våra sociala medier.  För att hålla dig uppdaterad och kunna informera dig om den faktiska Coronasituationen i olika länder har vi utvecklat en funktion som visar realtidsuppdaterade och bekräftade Coronavirusfall som visas i våra jobbannonser. Från och med nu kommer du att kunna se mängden smittade och friskförklarade personer i varje land i slutet av varje jobbannons.

Processen

Som tidigare nämnts råder det ingen tvekan om att Coronaviruset haft och kommer fortsätta att ha en enorm inverkan på företag runt om i världen. Som framgått är detta inget undantag för rekryteringsindustrin. Företag måste anpassa sig snabbt för att överleva regeringarnas olika åtgärder för att bromsa virusets spridning och främja bekämpningen av smittan. Situationen kan komma att för evigt förändra arbetsplatslandskapen, rekryteringar och anställningsprocesser. Många företag tvingas nu se över sina interna processer, vilket har öppnat en enorm möjlighet för att skapa en ökad digitaliserad rekryteringsprocess och introduktion av nya medarbetare. Vi förväntar oss att företag kommer att börja experimentera mer med virtuella intervjuverktyg och möjligen även ta bort delar av rekryteringsprocessen som idag inte kan digitaliseras. Detta för att undvika fysisk kontakt i form av handskakningar eller andra hälsningar som kan komma att bidra till smittspridningen. Utöver detta förväntar vi oss även att allt fler företag kommer övergå till en virtuell onboarding. Detta innebär förmodligen att nyanställda får bärbara datorer hemlevererade samtidigt som introduktion till rekryterande företag sker via virtuella kanaler och videokonferenser.  Vi tycker att det är viktigt att under denna osäkra tid hålla dig informerad därför kommer vi att uppdatera dig så snart vi upptäcker eventuella förändringar relaterade till den internationella och distansbaserade arbetsmarknaden. För tillfället vill vi rekommendera dig att fortsätta ha koll på våra jobbsidor eftersom de under de kommande veckorna kommer att uppdateras med nya jobbmöjligheter på distans Sist men inte minst, vi önskar er alla en god hälsa, låt oss tillsammans stoppa spridningen av Corona!
Publiceringsdatum 19.03.2020
Dela på:
Hitta jobb snabbt!
Personlig rådgivning
Välkända arbetsgivare

Relaterade artiklar

Rekommenderade jobb

Upptäck dessa länder