10 tips för att hitta vänner utomlands som introvert

Att flytta utomlands - där allting är nytt, kan kännas svårt! Du har svårt att hitta i din nya stad, du har en ny arbetsplats, maten smakar annorlunda, du kan inte språket och du är rädd för att inte lära känna nya vänner. Om du dessutom är naturligt blyg och introvert kan det nya landet kännas ännu mer överväldigande. Men även för mer extroverta är detta kanske en av de största utmaningar med att flytta till en nytt ställe.

10 tips för att hitta vänner inom din komfortzon, typ

Men det finns sätt att lära känna människor som inte kräver att du anordnar en middag och bjuder in främlingar, tar spontant kontakt med människor på gatan eller sticker ut mer än vad som känns bekvämt. I den här artikeln har vi därför samlat 10 tips för att hitta vänner som introvert.

1. Volontärarbeta

Volontärarbete är ett sätt att ge tillbaka till samhället. Du kommer förmodligen att må bättre i dig själv, samtidigt som du lär känna andra intressanta människor.

Volontärarbete kan bland annat innebära att hjälpa till på lokala ungdomsgårdar, hjälpa hemlösa, åldersrelaterade grupper, barnhem, hemlösa djur etc.

Lättaste sättet att hitta ett lämpligt volontärarbete i ett nytt land är genom att googla stadens namn och "Volunteering", därefter kan du läsa på om de olika träffarna och besluta dig för vilket alternativ som passar dig bäst.

2. Spela onlinespel

Att spela onlinespel är en populär aktivitet! Med ett onlinespel kan du lära känna nya människor, utan att du behöver träffa dem. För många är det ett sätt att skaffa nya vänskaper för livet.

Med onlinespel kan du träffa både likasinnade människor och de du aldrig trodde du skulle prata med! Det finns onlinespel för alla åldrar och kön inom en mängd olika kategorier. Några av de populäraste onlinespelen är PUBG, Minecraft, Fortnite Battle Royale, League of Legends och Among Us.

3. Träna på gym

Ett gym kan vara vara en perfekt mötesplats för småprat som kan leda till en djupare vänskap. För att ta kontakt i gymmet kan du be om tekniktips eller hjälp med ett set.

Om du känner dig osäker bland maskiner och stänger kan du gå på gruppträningspass. Innan passet kan du försöka småprata med de andra deltagarna i väntan på att gå in i salen och efteråt kanske det lämpar sig att gå åt samma håll eller lägga till varandra på sociala medier.

hitta vänner på ett gympass

4. Gå med i en förening

I en förening kan du lära känna likasinnade personer med gemensamt intresse. Föreningslivet är en otrolig väg för att lära känna andra människor!

Det finns massa olika föreningar, till exempel idrotts-, friluftsförening-, kultur-, musik-, dans- eller teaterförening. Även bokkulbbar för människor samman på liknande vis.

5. Gå en kurs

En kurs kan vara ett jättebra sätt att lära känna nya människor på! Väljer du en nybörjarkurs behöver du inte vara orolig för att dina kunskaper "inte räcker till", då alla är på samma nivå.

Det finns många olika kurser. Utmana dig med något nytt eller utöka dina kunskaper inom befintligt område. Språk-, målar-, foto-, dans- eller matlagningskurs är några exempel.

6. Använd appar för att hitta vänner

I den digitala världen vi lever i finns det otroligt många appar för att lära känna andra människor, vilket är perfekt när man vill få en uppfattning av personen innan man investerar sin tid och emotionella energi i att bygga en vänskaplig relation.

Några av de populäraste apparna för att hitta nya vänner är Meetup, Friender och Bumble.

7. Använd sociala medier

Via sociala medier som Instagram och Facebook kan du lära känna nya människor, även som introvert.

Använd "checka in-funktionen" för att se vilka människor som finns i ditt område eller använd lokala platsers Insragramkonton för att se deras följare. Därefter kan du börja följa de du stött på eller som verkar intressant och ta en första kontakt via Messenger.

8. Facebook events

Genom facebook event kan du medverka på lokala sammankomster som inte kräver en personlig inbjudan.

Om du tycker det känns obekvämt att gå dit ensam kan du använda facebookeventets lista med personer som "tackat ja" och starta en konversation på Messenger med en fråga om eventet, vilket kan leda till att ni går dit tillsammans eller iallafall hälsar där.

9. Tacka ja

Ett sätt att lära känna nya människor är genom att tacka ja oftare. Du behöver inte själv bjuda in, men blir du medbjuden - öva på att tacka ja!

Kanske är du på en fullsatt buss och någon erbjuder dig att sitta bredvid, tacka ja! Bjuder din kollega med dig på en kaffe efter jobbet, tacka ja! Prova och se, vad är det värsta som kan hända? Att du inte gör om det?

Träffa någon för en öl

10. Var dig själv

Oavsett om du är introvert eller inte är det viktigt att du är dig själv när du ska lära känna nya människor. Du är unik och det är spännande för omvärlden att få lära känna just dig.

Med ovanstående knep är tillvägagångssätt för att lära känna nya människor, men det är via dig och ditt sätt att vara på som skapar långvariga och äkta relationer. Stort lycka till!

Publiceringsdatum 11.07.2023
Dela på:
Hitta jobb snabbt!
Personlig rådgivning
Välkända arbetsgivare

Relaterade artiklar

Rekommenderade jobb

Upptäck dessa länder