Bo och jobba i Nederländerna

Välkommen till Nederländerna, landet där tradition smälter samman med innovation: konstverk, väderkvarnar, tulpanfält och caféer med levande ljus samsas med modern arkitektur, avantgardistisk design och ett...

Nederländerna

Välkommen till Nederländerna, landet där tradition smälter samman med innovation: konstverk, väderkvarnar, tulpanfält och caféer med levande ljus samsas med modern arkitektur, avantgardistisk design och ett sprudlande nattliv. Även om landet är litet, har det blivit en av de främsta destinationerna för emigranter som vill arbeta för stora företag och stärka sin karriär i ett nav för industri, kultur och internationell verksamhet!

Att flytta hit innebär också att du kan ta del utav en exceptionell balans mellan arbetsliv och privatliv och vara en del av ett av världens säkraste och mest toleranta samhällen. Du kommer inte att ha några problem att hitta din plats i landet med gezelligheid och fietsen!

Innehållsförteckning:

 

Amsterdam, Netherlands

Amsterdam, Nederländernas huvudstad

 

Bo i Nederländerna

 

Kort fakta om Nederländerna:

Klimat: Nederländerna har ett tempererat maritimt klimat, då det ligger nära Nordsjön och Atlanten. På vintrarna kan du förvänta dig - 2 grader och på sommaren upp mot 21 grader.

Befolkning: Nederländernas befolkning består av cirka 17,5 miljoner människor.

Historia: Med en lång historia av att vara sjöfarande kontrollerades Nederländernas befolkning av makter som Spanien och nazistiska Tyskland. Landet var då en av grundarna av Europeiska Unionen och Nato.

 

Visste du att…?

 1. Undvik termen "Holland" när du pratar om Nederländerna. I januari 2020 valde regeringen att inte längre använda smeknamnet. 
 2. Landet är det mest tätbefolkade i Europa
 3. 60 % av befolkningen bor 5 meter under havsytan
 4. Nederländerna är det sjätte lyckligaste landet i världen
 5. Folk från Nederländerna anses vara de längsta i världen
 6. Det finns över 1 000 väderkvarnar i landet
 7. Nästan 80 % av världens blomlökar kommer från Nederländerna
 8. Gin uppfanns av nederländare
 9. Orange är landets nationella färg
 10. Det finns en myt som påstår att nederländska bönder korsade olika typer av morötter, då nästan alla var gula, vita eller lila, och skapade en orange variant. Detta är dock bara en myt, den oranga färgen uppkom av sig själv. 

 

Hitta boende i Nederländerna

En ängslan som många emigranter kan ha inför att flytta till ett nytt land, är ifall de kommer kunna hitta boende och i ett område med andra emigranter. Då det finns en stor andel emigranter som bor i Nederländerna, behöver du inte oroa dig för detta, du kommer i princip alltid ha andra internationella människor i närheten. Här är några av de städer som många väljer att flytta till:

 

Amsterdam

Som huvudstad i Nederländerna är Amsterdam det självklara valet för många emigranter som vill flytta till landet. Det är också hem för många stora internationella företag vilket lockar många unga som vill ta sig fram i karriären.

Denna livliga, pulserande och optimistiska stad är mycket välkomnande och erbjuder en säker och inkluderande miljö för alla. Livskvaliteten är hög, utbildning och transporter är bra, och det finns gott om barer, caféer och klubbar som kan underhålla dig när du inte jobbar - det är svårt att inte förälska sig i denna vackra stad med andra ord.

 

Maastricht

Om du söker efter en stad full av kultur och festivaler kan Maastricht vara det perfekta valet för dig. Det är en av de säkraste städerna i Nederländerna, näst efter Amsterdam, men här finns en mycket mer avkopplad förortskänsla jämfört med huvudstaden.

Många familjer och äldre människor tenderar att bo i Maastricht, så om du letar efter ett lugnare liv rekommenderar vi denna stad.

 

Haag

Om du letar efter boende i en stad där det finns gott om jobbmöjligheter är Haag perfekt. Staden är hem för över 131 internationella organisationer som ofta rekryterar internationella och flerspråkiga kandidater - speciellt om du arbetar inom regeringsstyrning, socialpolitik och juridik.

Trots att Haag är den största av städerna i Nederländerna har den fortfarande en avslappnad och bekväm atmosfär. Detta kombinerat med en historisk och mångkulturell känsla har gjort staden till ett populärt resmål för människor från hela världen att flytta till.

 

Rotterdam

Rotterdam är en av de större städerna i Nederländerna men inte så populär bland turister, vilket är utmärkt för många emigranter som vill starta ett nytt liv i staden. Rotterdam förstördes helt under andra världskriget men har byggts om och moderniserats sedan dess, vilket ger staden en helt annan atmosfär jämfört med många av de andra traditionella städerna i landet.

Med udda arkitektur, lägre levnadskostnader och en mångsidig och liberal befolkning är det obegripligt varför turister inte strömmar hit - men det är såklart bättre för oss emigranter!

Rotterdam, Netherlands    

Rotterdam                                                                                                                        Maastricht

 

Bostäder i Nederländerna

Precis som i en del andra populära europeiska länder råder det brist på bostäder till rimliga priser i Nederländerna, särskilt i de större städerna. I Amsterdam är lägenheterna dyra och svåra att hitta, så det enklaste sättet för emigranter att få tag på någonstans att bo är vanligtvis genom att kontakta en mäklare.

De billigaste lägenheterna finns via olika bostadsrättsföreningar, där kan du söka efter en lägenhet utifrån din inkomst. Personer som tjänar mer kan därmed bara söka de lite dyrare lägenheterna och låginkomsttagare hänvisas till de billigare. Men eftersom de relativt billiga lägenheterna är väldigt populära får du räkna med stor konkurrens och långa väntetider.

Om du funderar på att flytta till Amsterdam kommer du lägga cirka 1 000 euro på hyra i månaden. Om det känns lite väl saftigt kan det vara något billigare i andra städer: i Haag ligger hyran på cirka 700 euro, i Rotterdam 600 euro och i Maastricht 617 euro. I hyrespriset ingår normalt inte kostnader för vatten, el och värme. Du kommer också bli ombedd att betala en deposition motsvarande 2 månaders hyra när du skrivit på ett hyresavtal.

De två typerna av hyresavtal i Nederländerna är hyreskontrakt för en bestämd tid och hyreskontrakt som varar tillsvidare. Hyresavtal för en bestämd tid anger en lägsta bindningstid för hyra, vanligtvis 6 till 12 månader. Vissa hyresavtal innehåller också klausuler som tillåter förtida uppsägning i specifika sammanhang med tillräcklig uppsägningstid, vanligtvis minst en månad. Å andra sidan har hyreskontrakt på obestämd tid inget fastställt uppsägningsdatum, vilket möjliggör ett mer flexibelt hyresavtal.

Underhållsavgifter täcks inte alltid av ägarna och är vanligtvis en extra kostnad för dig som hyr. Tänk dock på att hyresvärdar står för allmänt underhåll och försäkring!

 

Hur du kan spendera din fritid

Om det är något som nederländare värdesätter är det att ha en hälsosam balans mellan arbete och privatliv. Och de älskar att hitta på roliga saker på fritiden, när de vill koppla av från en hektisk dag/vecka med arbete. Om du flyttar till Nederländerna kommer du snabbt att inse att det finns flera alternativ du kan utforska på din fritid.

Med tanke på att det är ett av de mest tätbefolkade länderna i världen är det enkelt att tro att det inte finnas mycket natur att njuta av i Nederländerna - men där har du fel! Det finns gott om parker och skogar som du kan utforska, plus att du aldrig är långt från havet om du vill njuta av en dag på stranden.

Om kultur är mer din grej kan du besöka några av de populära museerna runt om i landet, här finns verk av kända konstnärer likt Rembrandt, Van Gogh eller Vermeer. Det finns också mycket vacker arkitektur att njuta av - både gamla och nya byggnader.

Om du vill känna adrenalinet pumpa i blodet har Nederländerna några av de bästa nöjesparkerna i Europa. En av de mest kända är Efteling, som är baserad på Grimms sagor.

Det finns också mycket att utforska på landets regelbundna evenemang och festivaler som äger rum under hela året. Här är några av de mest populära:

 • Flower Parade (Bloemencorso)
 • King’s Day (Koningsdag)
 • Holland Festival
 • Rotterdam Summer Carnival
 • Amsterdam Gay Pride
 • Amsterdam Canal Festival
 • Spring opening of Keukenhof Gardens
 • Redhead Day (Roodharigendag)
 • GLOW Festival

 

Levnadskostnader i Nederländerna

Levnadskostnaderna i Nederländerna är inte de billigaste, särskilt om du väljer att flytta till en av de större städerna, men det är fortfarande möjligt att bo i landet utan att känna att lönen inte räcker. Trots de högre levnadskostnaderna får du i gengäld tillgång till en utmärkt livskvalitet, hög standard på bostäder, tillgång till grönområden och utmärkt kollektivtrafik, vilket tillsammans rättfärdigar kostnaderna.

Jämfört med Stockholm, en notoriskt dyr europeisk stad, är Nederländerna något billigare. Amsterdams konsumentpriser är 3 % lägre än Sveriges, men hyrespriserna är 16 % högre i Amsterdam.

I genomsnitt kan en ensamstående person räkna med att betala cirka 852 euro i månaden för att bo i Nederländerna, utöver hyra.

 

Amsterdam 

Livsmedelsvaror

 

1 kg apelsiner

€1.76

12 ägg

1 kg potatis

€2.48

€1.31

Restaurang/cafe

 

Öl (0,5 l)

€5

Måltid för 2 på restaurang 

€70

Cappuccino 

€3.35

Sport & Hälsa

 

Medlemskap på gym

€41

Biobiljett

€12

Kollektivtrafik

 

Bussbiljett för enkelresa

€3.2

Taxi (normal taxa - 1km)

€2.4

Medellön

€3,200

 

Kollektivtrafik

Nederländerna är ett mycket organiserat land, så det är inte konstigt att de har ett lika organiserat kollektivtrafiksystem som hjälper befolkningen att ta sig runt. Oavsett om du vill resa med tåg, buss, spårvagn eller färja kan du alltid snabbt och bekvämt ta dig dit du ska. 

Landets omfattande järnvägsnät drivs av NS och förbinder alla större städer. Nederländerna är ett ganska litet land, så att resa från Amsterdam till Groningen tar bara 2 timmar. Vill du ta tåget finns det finns två typer av NS-tåg att hålla utkik efter: Sprinter och Intercity. Ironiskt nog är Sprinter den långsammare av de två, och stannar vid alla lokala stationer. Intercity-tågen å andra sidan stannar bara vid större stationer.

Om du ska resa inom en stad kan du använda nätverket av bussar, spårvagnar, tunnelbanor och till och med färjor! Var du än är i Nederländerna kommer du att kunna använda din OV-chipkaart, det nationella smartkortsbetalningssystemet för kollektivtrafik. Det finns två typer av OV-chipkaart: anonyma och personliga. Anonyma kort kan köpas och fyllas på från automater och biljettkontor, men personliga kort ska köpas online och du måste skicka in ett foto på dig själv för kortet. Dessa kort kan fyllas på online eller i en biljettautomat, alternativt kan du registrera dig för automatiska påfyllningar när ditt saldo faller under ett visst belopp.

*Tips: Kom alltid ihåg att checka ut när du lämnar bussen för att undvika att oväntade kostnader dras från ditt kort! Avståndet på din resa avgör nämligen resans kostnad. Tjänsterna startar vanligtvis klockan 06.00 och kommer att pågå fram till midnatt. Beroende på var du befinner dig kan det finnas nattjänst, men det är inte lika smidigt som standardtjänsten.

Ett annat populärt alternativ då Nederländerna har pittoreska, platta landskap med kanaler, floder och kustremsor, är att hyra eller köpa en cykel! Cykling ett av de stora nöjena i Nederländerna och du hittar uthyrningsstånd överallt, och det finns cirka 32 000 kilometer cykelbanor, så det är bara att börja trampa!

Om du föredrar att köra bil är det körkort som du erhållit i Sverige giltigt även i Nederländerna. Det finns dock vissa begränsningar, det krävs bland annat att körkortet ska vara giltigt i 15 år från utfärdandedatum. Om du till exempel tog körkort år 2007 i Sverige kan du bara använda det fram till 2022 i Nederländerna. Efter det måste du byta ut det mot ett nederländskt körkort genom att skicka in en ID-handling, ett foto och ditt nuvarande körkort till de lokala myndigheterna.

Deventer, Nederländerna

Deventer

 

Hitta andra expats

I ett land med över 17 miljoner människor, bor det cirka 100 000 emigranter bara i Amsterdam. Om du flyttar själv och inte känner någon annan som bor i Nederländerna behöver du inte oroa dig för att vara ensam, det finns ett stort community av emigranter. För att hitta dessa kan det vara intressant att gå med i några expat-grupper och hitta andra i samma sits. Du kan enkelt hitta grupper likt denna genom att helt enkelt googla namnet på staden du flyttar till och lägga till "expatgrupper" eller "internationella grupper".

Även om du först kanske bara vill hitta andra svenskar som flyttat till landet är det också viktigt att fördjupa sig i den nederländska kulturen och lära känna lokalbefolkning, det kan ge dig en rikare upplevelse än att bara spendera tid med människor från ditt hemland. Nederländare är mycket varma och välkomnande och hjälper dig att få en djupare inblick i hur det är att bo i landet. De anses även vara bland de lyckligaste människorna i världen och Nederländerna är rankat femma i World Happiness Report. Du kommer dock dagligen stöta på klagomål (inte på ett seriöst sätt) om vädret eller fotboll!

 

Lär dig språket

I Nederländerna är nederländska det primära språket men majoriteten av människor talar också engelska - särskilt i de större städerna. Men bara för att de flesta människor kan prata engelska betyder det inte att du inte ska försöka lära dig några fraser på nederländska, det kan absolut vara användbart att ha som ess upp i rockärmen!

Här är några vanliga fraser du kan lära dig:

 • Hej - Hoi
 • God morgon - Goedemorgen
 • God natt - Goedenacht
 • Ja/Nej - Ja/Nee
 • Hur mår du? - Hoe gaat het?
 • Tack - Dank u wel
 • Snälla - Alstublieft
 • Förlåt - Sorry

 

Jobba i Nederländerna

Om du vill flytta till Nederländerna för att arbeta finns det olika sektorer som alltid letar efter nya kandidater att anställa. Och en positiv sak är att allt fler internationella företag öppnar upp kontor i Nederländerna, vilket leder till fler möjligheter för internationella och flerspråkiga kandidater!

Några av de viktigaste industrierna i Nederländerna som kan vara av intresse för emigranter inkluderar:

 • IT: Nederländerna är känt för att vara ett av Europas mest kabelanslutna länder och därmed ett bra ställe för alla som vill arbeta inom teknikbranschen. Många nya teknikföretag är baserade i landet tack vare den stora mängden av teknikkunniga och flerspråkiga arbetare - regeringen är också mycket bra på att investera i teknisk infrastruktur och erbjuda incitament för forskning och utveckling (FoU).
 • Hälsa & Vetenskap: Det finns även flera möjligheter när det kommer till biofarmaceutisk och medicinsk teknik i landet, vilket inte är en överraskning för dem som vet att självaste mikroskopet faktiskt uppfanns i landet på 1600-talet.
 • Kreativa yrken: Visste du att Nederländerna genererar mer kreativa produktioner än nästan något annat land i världen? Det finns gott om innovativa och kreativa företag här som vill rekrytera innovativa medarbetare från hela världen.

Den Haag     Maastricht

Den Haag                                                                                                        Maastricht

 

Arbetsmiljö och kultur

I Nederländerna arbetar du som mest 9 timmar per dag och 45 timmar per vecka, men en typisk arbetsvecka  kommer vanligtvis vara mellan 36–40 timmar. Om du blir anställd på heltid har du rätt till minst 20 betalda semesterdagar, men du kan också få fler beroende på vilket företag du arbetar hos.

I Nederländerna är det vanligt att du har ett löpande visstidskontrakt i början av ett nytt jobb med en prövotid på en månad om du har ett 2-årskontrakt, eller 2 månader för övriga kontrakt. Det finns också bestämda uppsägningstider om du bestämmer dig för att lämna jobbet; om du har arbetat på ett företag mindre än 5 år behöver du bara arbeta en uppsägningstid på 1 månad. Det går sedan upp tills du når 15 års anställning hos ett företag, i detta fall har du en uppsägningstid på 4 månader innan du kan sluta.

Nederländarna har en väldigt formell affärskultur som kan kännas annorlunda jämfört med vad du är van vid hemma i Sverige. De kan vara ganska direkta och ibland framstå som trubbiga, men det är aldrig oförskämt menat - det är bara så de kommunicerar i sin kultur.

De charmas inte av skrytsamma människor eller inställsamt smicker i jobbsammanhang, utan är mycket mer imponerade av en välstrukturerad och korrekt presentation med tydliga bevis och data för att backa upp dina poänger.

Nederländare, som är kända som mycket analytiska människor, tar sig ofta tid att analysera förslag i detalj (så missta dem inte för att vara kräsna!) och kommer alltid att hålla dig vid ditt ord, så ge inte löften som du vet om att du inte kommer kunna hålla.

Det som är trevligt med den nederländska arbetskulturen är att det ligger en betoning på team work. Chefer kommer ofta att be om input från sitt team och är öppna för konstruktiv kritik när det behövs. En annan sak som kan vara annorlunda jämfört med vad du är van vid, är att många inte väljer att gå ut och äta lunch om du inte arbetar för ett internationellt företag. Lunch ses ofta som ett snabbt mellanmål och de flesta tar med sig en matlåda till kontoret.

 

Skatter och lön

Minimilönen i Nederländerna är 1 701 euro per månad för personer över 21 år, vilket kan anses vara ganska högt i jämförelse med andra europeiska länder, även om du måste räkna med att du kommer ha en något högre levnadskostnad i landet.

Minimilönen gäller för heltidstjänster på 36, 38 eller 40 timmar i veckan, men det finns ingen fast minimilön per timme. Det innebär att de som arbetar 40 timmar får samma minimilön som de med en arbetsvecka på 36 timmar.

Inkomstskatten beräknas utefter din inkomst, och dras av från din lön tillsammans med andra tilläggsavgifter för sociala avgifter. I genomsnitt kommer mellan 37-50 % av din nettolön att dras av för skatter:

Årlig beskattningsbar inkomst (brutto)

Totalt

0 - 68.508 euro

37,10 %

68.508+ euro

49,50 %

 

Anlända till Nederländerna

Eftersom Nederländerna är en del av EU kommer du som flyttar från ett annat av EU:s medlemsländer, inte stöta på några större problem. Enligt avtalet mellan EU-stater får personer med europeiskt pass vistas i landet i 90 dagar, och om du planerar att vara där längre behöver du bara ansöka om ett långsiktigt uppehållstillstånd som gäller i 5 år.

När du väljer att registrera dig i Nederländerna får du även ett BSN-nummer (personligt public service-nummer), som du behöver för allt administrativt i Nederländerna. Detta inkluderar att öppna ett bankkonto, få din lön, besöka en läkare, få en sjukförsäkring och ansöka om förmåner.

För att registrera dig i kommunen och bli tilldelad ett BSN-nummer, måste du kontakta kommunen inom 5 dagar efter ankomst och boka en tid för ett möte. När du kommer till mötet behöver du ha med följande dokumentation:

 • Ditt pass
 • ett födelsebevis på nederländska, engelska, franska eller tyska (eller en översatt version av en edsvuren översättare)
 • Ditt anställningskontrakt
 • Adressbevis (bostadsavtal)

Om allt godkänns kommer ditt BSN skickas per post inom 3 veckor.

Alla som bor i Nederländerna måste också registrera sin adress i personregisterdatabasen (BRP), då det är mycket viktigt att vara folkbokförd på rätt bostadsadress. Beroende på individuella omständigheter kan det bli nödvändigt att vid första registreringen uppvisa relevanta födelse-, vigsel- eller dödsattester och annan nödvändig dokumentation till kommunen.

Sheveningen   

Sheveningen Strand                                                  En av de berömda tulpanodlingarna

 

Sjukförsäkring i Nederländerna

Sjukvården i Nederländerna är bland de bästa i världen, och människor har tillgång till avancerade behandlingar och förebyggande vård under alla skeden i livet. Sjukförsäkringssystemet i landet bygger på principen om social solidaritet, vilket betyder att alla betalar den totala kostnaden för vården, och bidrar till exempel till kostnaden för förlossningsvård och äldrevård.

Sjukhusen använder den senaste utrustningen och all medicinsk personal utbildas kontinuerligt på basis av de senaste insikterna från forskarvärlden. Allmänläkare (huisarts) spelar en viktig roll i sjukvårdssystemet; de är den första anhalten om du har hälsoproblem. Som invånare kan du välja en husläkare fritt, vilket ger dig bekvämligheten att välja en nära hemmet. Läkare i Nederländerna har sina praktiker i bostadsområden och arbetar med ett mötessystem. Vid behov kommer läkaren att remittera patienter till en specialist på ett sjukhus.

I Nederländerna finns en sjukförsäkringsskyldighet. Det innebär att du måste teckna en sjukförsäkring inom de fyra första månaderna efter att du flyttat till landet. Du kan själv välja din grundförsäkring (zorgverzekeraar), och sedan välja om du vill lägga till några tilläggstjänster. Avgifter till sjukförsäkringen dras inte direkt från din lön utan ska betalas separat. Dessa kostnader uppgår till cirka 1 000 euro per år, plus inkomstrelaterade tillägg.

Några av de mest populära sjukförsäkringsleverantörerna i Nederländerna inkluderar:

 • LoonZorg
 • ONVZ
 • OHRA
 • UnitedConsumers
 • FBTO
 • Zilveren Kruis
 • De Goudse Verzekeringen

Något som är bra att veta är att du har möjligheten att byta försäkringsgivare en gång per år, och du kan välja att teckna en tilläggsförsäkring för att täcka saker som sjukgymnastik eller tandvård.

 

Öppna ett bankkonto

Du kan fortfarande använda ditt svenska konto och kort för att betala för saker i olika affärer när du har flyttat till Nederländerna, men när det kommer till betalningar för ditt boende måste du i de flesta fall ha ett nederländskt bankkonto. Detta är något som krävs av de flesta hyresvärdar när det kommer till din hyra och betalningar, och det är ett bättre alternativ när du ska få din lön!

Som tur är går det mycket snabbt att öppna ett bankkonto i Nederländerna – det tar som mest endast ett par veckor för dig att börja använda ditt nya konto och bankkort. Allt du behöver göra för att öppna ett konto är att besöka det lokala bankkontoret du väljer, och ta med dig följande dokument:

 • Ett giltigt pass eller nationellt ID-kort
 • Ditt BSN
 • Adressbevis (bostadskontrakt)

Att välja rätt bank för dina behov beror på flera faktorer, och det finns ingen lösning som passar alla. Men banker i Nederländerna är konkurrenskraftiga och erbjuder många specialprodukter för att betjäna olika typer av kunder. Några av de mest populära bankerna i Nederländerna är:

 • ABN AMRO
 • Rabobank
 • ING
 • SNS Bank
 • ASN Bank
 • Triodos

Ett ganska stort plus i Nederländerna är deras bankomatavgifter. Om du tar ut pengar från någon av de ovanstående bankernas uttagsautomater som du har ett konto hos, tillkommer inga avgifter. Om du använder en annan banks bankomat måste du förmodligen betala en avgift på allt från 1,50 - 3 euro per transaktion. Dessutom erbjuder de flesta större bankerna i Nederländerna en internationell banköverföringstjänst, med varierande avgifter och växelkurser som du måste kontrollera om du vill göra en internationell överföring.

 

De främsta anledningarna att flytta till Nederländerna

Om vi har lyckats övertyga dig om att Nederländerna kan bli det nästa land du kommer kalla hem, tror vi att du har gjort ett utmärkt val - och det är ett du inte kommer att ångra!

Nederländerna är inte bara en vänlig och välkomnande nation som du omedelbart kommer att känna dig hemma i, det är också ett bra land att hitta ett jobb i då det finns många internationella företag som kan hjälpa dig kickstarta din karriär. Med en avslappnad livsstil kan du njuta av en bättre balans mellan arbete och privatliv samt hålla dig sysselsatt med det enorma utbudet av roliga evenemang och attraktioner som aldrig är mer än en kort tågresa bort.

Med en stor befolkning av emigranter, särskilt i de större städerna, och majoriteten av befolkningen som kan tala bra engelska, behöver du aldrig känna dig malplacerad eller kämpa för att hitta andra människor i samma position som dig.

Så vad väntar du på? Varför inte packa dina väskor till Nederländerna direkt!

 

Här är våra 10 bästa anledningar till varför du bör överväga att flytta till Nederländerna:

 1. Folket är extremt vänliga och välkomnande
 2. Många människor i Nederländerna talar mycket bra engelska
 3. Nederländerna är mycket organiserat och har bra kollektivtrafik
 4. Landet är känt för att ha en bra balans mellan arbete och privatliv
 5. Du kan njuta av alla typer av väder, från varmt solsken till regniga åskväder
 6. Stark internationell kultur tack vare utländska företag och studenter
 7. Bra transportförbindelser med resten av Europa
 8. Emigranter kommer inte ha svårt att hitta ett engelsktalande jobb
 9. Mycket låg kriminalitet, faktiskt bland de lägsta i världen!
 10. Massor av kulturevenemang och festivaler för att hålla dig sysselsatt

Så om tanken på att bo och arbeta i Nederländerna lockar dig, varför inte kolla in några av de lediga jobb som vi erbjuder i landet här på Workwide!

Amsterdam

 

Hitta din lägenhet i Nederländerna

Annons