Bo och jobba i Ungern

Ungern ligger inbäddat i hjärtat av Centraleuropa och är ett land som har ökat i popularitet under de senaste åren, bland annat hos emigranter som vill...

Ungern

Ungern ligger inbäddat i hjärtat av Centraleuropa och är ett land som har ökat i popularitet under de senaste åren, bland annat hos emigranter som vill njuta av ett avslappnat liv i ett naturskönt land.

Sedan Ungern gick med i Europeiska unionen 2004 har landet sett betydande förbättringar när det gäller ekonomi och utländska investeringar. I kombination med en rimlig levnadskostnad och en blomstrande arbetsmarknad är det lätt att förstå varför så många människor har valt att starta ett nytt äventyr i detta vackra europeiska land.

Med en livlig huvudstad som lockar både turister och emigranter, plus ett brett utbud av idylliska sjöar, floder, slätter och bergskedjor, som är perfekta för dem som vill njuta av moder naturs underverk, finns det inte mycket annat att önska. Det är dags att flytta till Ungern!

Budapest, Ungern

Kväll över Budapest, Ungerns huvudstad

 

Bo i Ungern

Oavsett om du fortfarande utforskar alla tillgängliga alternativ, eller om du redan har bestämt dig för att göra den stora flytten till Ungern, kan du här ta del av all grundläggande information som du behöver veta om landet:

Kort fakta om Ungern:

Klimat: Ungern har ett klimat som är relativt typiskt för ett kontinentalt land i Europa. Här får du varma och torra somrar, och kalla och snöiga vintrar. Med en medeltemperatur på 10°C, toppar på 26°C och låga temperaturer likt -3°C.

Befolkning: Ungern har en befolkning som består av cirka 9,75 miljoner människor, med en medelålder på cirka 43 år.

Historia: Ungern tros ha varit bebott sedan slutet av 800-talet när det ockuperades av magyarerna. Precis som många av de andra länderna i Europa har Ungern haft ett turbulent förflutet och har ockuperats av många olika imperier, mest känt är Habsburgmonarkin. Under andra världskriget var Ungern under tysk ockupation och sedan under sovjetisk ockupation tills kriget tog slut. I oktober 1989 bildades den tredje republiken Ungern, och landet gick slutligen med i Europeiska unionen 2004.

Visste du att…?

 1. Att möta ditt glas med en annans för att skåla, som vi är vana vid i Sverige, anses vara oförskämt i Ungern.
 2. Ungern är ett av de äldsta länderna i Europa – till och med äldre än Frankrike och Tyskland!
 3. Den ungerska huvudstaden Budapest är känd för att ha flest naturligt varma källor och termalbad i världen.
 4. När föräldrar vill döpa sina barn måste de välja från en lista av godkända namn som regeringen har sammanställt. Om namnet inte finns på listan måste de skicka in en ansökan för att få namnet godkänt.
 5. Ungern har den högsta momssatsen i världen, med sina 27 %.
 6. Rubiks kub uppfanns i Ungern.
 7. Även om landet kanske inte är känt för sina viner, är det hem för världens första officiella vinregion.
 8. Nationalrätten är gulasch eller 'gulyás'.
 9. Ungerns nationaldag är den 20 augusti, vilket är det datum då landet grundades.
 10. De flesta ungrare använder sitt efternamn när de presenterar sig själva.

 

Boende i Ungern

Alla utlänningar som flyttar till Ungern kommer ha ett fantastiskt utbud av städer som de kan välja att kalla hem. Även om många emigranter väljer att bo i landets livliga huvudstad Budapest, finns det många andra alternativ som erbjuder en blandning av kulturella, historiska och underhållande upplevelser att njuta av.

Oavsett om du letar efter en perfekt plats för att studera, kickstarta din karriär eller ha en bas för att resa runt i Europa, kan du inte välja en bättre plats än Ungern. Med hisnande vyer och massor av natursköna äventyr att uppleva, vad kan hindra dig från att slå dig ner i landet?

Om du inte har bestämt dig för vart i landet du vill flytta, tipsar vi här om några av de största städerna som är populära bland emigranter:

Budapest

Visste du att Ungerns huvudstad, Budapest, ofta rankas bland de bästa städerna i världen? Och det är lätt att förstå, här finns fantastisk arkitektur, utmärkta universitet, utsökt mat och några av de bästa varma källorna och termalbaden i världen precis utanför dörren.

Budapest är en modern stad med effektiva transportförbindelser, ett livligt nattliv och massor av affärer, restauranger och barer för att hålla dig sysselsatt på din fritid. Oavsett om du vill studera eller starta din karriär i Ungern är Budapest det ekonomiska navet där du kan göra just det.

Debrecen

Debrecen är den näst största staden i landet, vilket gör den till en av de mest populära platserna för emigranter i Ungern. Beläget öster om Budapest, är det ett av landets centrala kulturella nav och är hem för imponerande arkitektur som kommer ta andan ur dig.

Staden är känd för sin ungdomliga atmosfär då två av de bästa universiteten i landet finns här; University of Debrecen och Debrecen Reformed Theological University. Om du vill festa hela natten och träffa internationella studenter från hela världen kan Debrecen vara den perfekta platsen för dig.

Eger

Om du gillar ett lugnare liv, kanske vill slå dig ner med din familj eller gå i pension i lugn och ro, är Eger en vacker plats att prova på. Med historiska slott, extravagant arkitektur och massor av termalbad att besöka när du vill varva ner, garanterar vi att du kommer känna dig avslappnad på nolltid om du flyttar hit.

Eger har också ett utmärkt kulinariskt rykte. Hos denna denna populära turistort hittar du högkvalitativa viner, berömda restauranger och eleganta barer i överflöd.

Szeged

Vem skulle inte vilja bo någonstans som kallas "solskenets stad"? Szeged är den tredje största staden i Ungern och är känd för att vara extremt vänlig och levande tack vare den stora och ungdomliga befolkningen – och naturligtvis också känd för att vara en av de soligaste platserna i landet.

Det är ett annat av Ungerns primära studentcentrum, där de berömda universiteten University of Szeged och Eötvös József College drar in studenter från hela världen. Om du vill hitta någonstans att njuta av drinkar och mat med vänner innan en utekväll är Szeged platsen!

     Veszprem

Pittoreska Eger och Veszprem

 

Bostäder i Ungern

I Ungern äger cirka 91 % av befolkningen sina hem, vilket är en hög siffra. Men i de större städerna är det fortfarande mycket vanligt att hyra lägenheter och flytta runt tills du hittar den perfekta platsen att slå dig ner på.

Vi rekommenderar alltid att du som emigrant börjar med att hyra, på så sätt kan du prova olika städer innan du gör en permanent investering.

I Ungern är hyrespriserna mycket låga jämfört med några av de andra europeiska länderna, men du måste också ha i åtanke att lönerna kommer vara lägre än genomsnittet. I genomsnitt kommer du betala cirka 275 euro i månaden i hyra för en lägenhet med ett sovrum, men du kan betala mer eller mindre beroende på var du väljer att bo.

Den dyraste staden i Ungern är Budapest, så om du väljer att bosätta dig här bör du räkna med att betala mer i hyra, cirka 445 euro i månaden för en lägenhet med ett sovrum i stadens centrum.

Bostäder i kommunistisk stil är normen i många av de större ungerska städerna. Det är stora byggnader som består av cirka 5 lägenheter per våning som omger en innergård. När du flyttar ut från stadskärnan kommer du att börja se fler hus och större lägenheter, men den genomsnittliga lägenheten i städerna är cirka 77 m2.

Majoriteten av hyresvärdarna i Ungern låter dig bara teckna hyresavtal för minst ett år, men om du har tur kan de gå med på ett sexmånaderskontrakt.

I städerna rör sig bostadsmarknaden ganska fort så du måste normalt ta ett beslut om en lägenhet snabbt, annars kan du gå miste om den. De flesta föredrar att samarbeta med en bostadsförmedlare när de söker efter en lägenhet eftersom du, till skillnad från andra länder, inte behöver betala agenterna – de får sin provision från ägaren av lägenheten.

Emigranter kan också leta efter lägenheter online men tänk på att all information som anges via olika internetforum inte alltid är sann. Ha i åtanke att om något verkar för bra för att vara sant – är det förmodligen det!

Liksom i de flesta länder kommer du att behöva betala en depositionsavgift (motsvarande en månads hyra) när du undertecknar ett hyresavtal i Ungern. Denna summa får du oftast tillbaka i slutet av din hyresperiod. Tänk också på att vissa hyresvärdar kommer kräva att du betalar din första månadshyra i förskott.

Din månadshyra kommer normalt inte att täcka kostnaden för räkningar, om det inte är specificerat i ditt kontrakt, så se till att budgetera runt 115 euro i månaden för saker som vatten, el, värme och internet.

 

Hur du kan spendera din fritid

Om du gillar att varva ner och ge dig ut på äventyr på fritiden, kan vi inte tänka oss ett bättre ställe att flytta till än Ungern. Trots att det är ett av de mindre länderna i Europa finns det massor av saker att sysselsätta dig med.

Älskar du friluftsliv kommer du till exempel kunna besöka ett av landets 8 vackra UNESCO världsarv. Tillsammans med fantastiska natursköna vägar, idylliska vandringsleder och de ikoniska ungerska termalbaden runt om i landet, finns det något för alla att njuta av.

Emigranter kommer också kunna omfamna den unika ungerska kulturen var de än befinner sig i landet, från de rika historiska landmärkena till de lokala restaurangerna som serverar läckra nationella rätter, du har med andra ord flera valmöjligheter om du planerar en episk dag med dina vänner.

Livet är lika spännande i de stora städerna som det är på landsbygden, med massor av festivaler och evenemang som äger rum under hela året som vi rekommenderar alla att besöka.

Här är några av de mest populära ungerska festivalerna som du verkligen inte bör missa:

 • Romantic Reform Era
 • Balaton Festival
 • Sziget Festival
 • Busójárás
 • Summerfest International Folklore Festival
 • Budapest Festival Of Folk Arts
 • Hollókő Easter Festival
 • Badacsony Wine Weeks
 • Ozora Festival
 • Tihany Lavender Festival

Om mat ligger dig varmt om hjärtat kommer du ha en fantastisk tid i Ungern eftersom landet är känt för sitt rika och värmande kök som turister, emigranter och lokalbefolkningen helt enkelt inte kan få nog av. Nationella rätter som gulasch är en självklarhet på alla restaurangmenyer, men det finns många andra rätter som är lika kända – och lika läckra.

Majoriteten av ungersk mat är baserad på kött, grönsaker, bröd och mejeriprodukter. Här är några av våra favoriter:

 • Fiskarsoppa (Halászlé) - En kryddad fisksoppa med grönsaker och pasta - den perfekta vinterrätten
 • Lángos - ett friterat platt bröd som kan laddas med pålägg precis som en pizza
 • Főzelék - en riktigt tjock grönsaksgryta för att värma dig, serveras med bröd
 • Somlói Galuska - om du gillar sötsaker bör du testa Ungerns favoritkaka, en sockerkaka toppad med chokladkräm, valnötskärnor, rom och vispgrädde

 

Sjö Balaton, Ungern

Balatonsjön i västra Ungern

 

Levnadskostnader i Ungern

Om du flyttar till Ungern kommer du att märka en stor skillnad i levnadskostnaderna jämfört med Sverige. Levnadskostnaderna i Ungern är relativt låga jämfört med andra europeiska länder, både när det kommer till kostnaderna för hyra, att äta ute och andra dagliga utgifter.

De största städerna som Budapest och Debrecen är de dyraste platserna att bo på, men oavsett var du väljer att slå dig ner behöver du aldrig oroa dig för att spendera för mycket.

I Ungern är det även extremt billigt att äta ute. För en måltid på en billig restaurang kan du räkna med att betala 10 000 Ft vilket endast motsvarar 5,50 euro. Att gå ut och ta en drink med vänner är också lika prisvärt, en öl kostar till exempel 550 Ft (cirka 1,50 euro). Och om du hellre dricker kaffe finns det flera caféer att besöka där en kopp kaffe endast kostar dig 460 Ft vilket är cirka 1,20 euro.

När du veckohandlar i en mataffär i Ungern är det lätt att handla på en budget. Produkter som har producerats i Ungern är väldigt billiga, men när du börjar lägga till saker som kött och alkohol på din lista kan det bli lite dyrt.

Här är ett exempel på några varor du kan hitta i en ungersk livsmedelsbutik och hur mycket de skulle kosta dig i genomsnitt:

Produkt

Ungersk valuta (Ft)

Euro

Mjölk (1 liter)

247 Ft

€0.67

Brödlimpa

245 Ft

 

€0.66

1 kg kyckling

1,500 Ft

€4.07

1 kg äpplen

470 Ft

€1.28

En flaska vin

1,400 Ft

€3.80

Den genomsnittliga levnadskostnaden för en ensamstående person i Ungern är cirka 465 euro i månaden, exklusive hyreskostnaden. Det är mer än 46 % lägre än de kostnader du kan förvänta dig att betala för att bo i en svensk stad som Stockholm.

 

Kollektivtrafik

Som i de flesta europeiska länder är transportnätet i Ungern ganska avancerat – särskilt i de större städerna. Det är lätt att ta sig runt i städerna med en rad kollektivtrafikalternativ som bussar, tunnelbanor och trådbussar.

I Ungern går kollektivtrafiken vanligtvis mellan klockan 05.30 och 21.00 i de flesta områden, men mellan klockan 04.30 och midnatt i Budapest. Ju längre bort du kommer från de större städerna, desto mindre utvecklade kommer transportförbindelserna att bli, men du bör aldrig ha svårt att ta dig runt – oavsett var du befinner dig i landet.

Transportbiljetter för lokala tjänster kan köpas i tidningskiosker och biljettluckor och måste valideras när du går ombord. Dessa biljetter kostar vanligtvis cirka 300 Ft (0,80 euro), och om du inte kan visa upp en biljett när inspektörer frågar om det får du böter på plats.

Om du bor i Budapest är dina resemöjligheter lite mer omfattande eftersom detta är den enda ungerska staden som har en tunnelbana med fyra linjer som hjälper dig att ta dig runt snabbt och effektivt. I Szeged, Debrecen och Budapest finns också ett spårvagnssystem med fem linjer.

Det är även enkelt att ta dig till flera av de närliggande länderna från Ungern, tack vare de 6 flygplatserna som ligger över hela landet och har utmärkta förbindelser med Europa och utanför.

Om kollektivtrafiken inte är din grej kan du också överväga att skaffa en bil under din tid i Ungern. Bilar i Ungern är prisvärda och du kan använda ditt eget körkort för att ta dig runt. Ditt inhemska körkort kommer dock bara att vara giltigt i ett år, efter det måste du skaffa dig ett lokalt ungerskt körkort.

Hitta andra expats och svenskar i Ungern

Över 180 000 emigranter kallar just nu Ungern hem, så du kommer garanterat att hitta många andra som bestämt sig för att testa ett nytt liv utomlands, precis som du. De flesta av de större städerna, särskilt Budapest, har ett blomstrande emigrant-samhälle så landet kommer snabbt börja kännas som hemma.

Om du vill träffa andra emigranter kan du leta efter olika grupper som organiserar möten, evenemang och resor. Det är superlätt att hitta dessa grupper, sök helt enkelt efter utlandsgrupper i Ungern (eller staden du är i) på Facebook och många alternativ bör dyka upp. Till exempel, Svenskar i Budapest.

Även om vi alla vill träffa människor från våra hemländer för att hjälpa oss att känna oss mer avslappnade, rekommenderar vi också att du blir vän med några av lokalbefolkningen. I städerna kommer majoriteten av människor att tala engelska, så det finns ingen anledning att inte prata med dem, och ingen kommer kunna visa dig det verkliga Ungern bättre än en ungersk infödd!

Gellert staty i Budapest     Termalbad i Szechenyi, Budapest

Geller staty i Budapest                                        Termalbad i Szechenyi, Budapest

 

Lär dig ungerska

Om du ska bo i Ungern är det en bra idé att börja lära dig språket för att göra din vardag lite enklare. Ungerska är det officiella språket i Ungern och är även erkänt som ett minoritetsspråk i Rumänien, Serbien, Kroatien, Slovakien, Slovenien och Österrike. Det kan vara lite svårt att lära sig i början – som med vilket språk som helst – men ju mer du övar, desto lättare blir det.

Vi rekommenderar att du plockar upp några grundläggande fraser innan du flyttar till Ungern för att komma igång, och när du väl anländer kan du fördjupa dig i den ungerska kulturen – du kommer bli förvånad över hur lätt det är att plocka upp nya fraser när du är på plats!

De flesta ungrare i de större städerna har goda kunskaper i engelska, vilket gör det lättare att konversera, men när du åker till mer lantliga platser kommer antalet engelsktalande att minska avsevärt.

Här är några av de vanligaste orden och fraserna som vi tror att du behöver när du bor i Ungern:

 • Hej - Helló
 • God morgon - Jó napot (yoh nah-poht)
 • Hej då  - Viszontlátásra (vee-sont-lah-tash-rah)
 • Ja/nej - Igen/nem (eeghen/nehm)
 • Hur mår du? - Hogy vagy? (hodj vadj)
 • Tack - Köszönöm (kew-sew-newm)
 • Jag förstår inte - Nem értem (nehm ehr-tehm)
 • Pratar du engelska? - Beszél angolul? (bass-ale-ss on-goh-lool)

 

Jobba i Ungern

Sedan Ungern gick med i EU 2004 har arbetsmarknaden förbättrats till stor del, vilket har gjort landet till ett populärt resmål för alla som letar efter professionella möjligheter. Landets ekonomi har varit ganska stabil och många internationella företag har öppnat kontor i Ungerns större städer vilket har skapat många jobbmöjligheter för personer med flerspråkig kompetens och utländsk erfarenhet.

Några av de viktigaste industrierna i Ungern som kan vara av intresse för emigranter inkluderar:

 • Elektronik: Ungern är den största elektronikproducenten i Central- och Östeuropa, så oavsett om du är intresserad av tillverkning eller forskning, kommer det att finnas gott om jobb för dig att söka inom denna sektor.
 • IT: En annan blomstrande sektor som är särskilt populär i några av de större städerna. Många internationella IT-företag är baserade i Ungern, så att hitta ett jobb som engelsktalande inom denna sektor borde inte vara ett problem.
 • Turism: Ungern har en stor turistindustri, med massor av turister som kommer från hela världen för att uppleva den ungerska kulturen, arkitekturen och de speciella termalbaden. Det har blivit en attraktiv bransch för hotellägare och andra serviceföretag som alltid letar efter flerspråkig personal.

 

Arbetsmiljö och kultur

Om du flyttar till Ungern för att jobba kan du se fram emot att anamma deras avslappnade och öppna sätt att arbeta. Den typiska arbetsveckan är 40 timmar i veckan, vanligtvis 8 timmar om dagen i fem dagar och du är berättigad till 20 dagars årlig semester.

De flesta kontor i Ungern kommer ha en öppen planlösning, med anställda som delar stora bord, snarare än att ha ett eget skrivbord att arbeta vid. Det här är bra för extroverta människor som älskar att prata med sina kollegor och arbeta tillsammans. Ungrare lägger stor vikt vid att skapa goda relationer med människorna de arbetar med, där socialt umgänge är en stor del av arbetsdagen.

Det finns ingen särskild klädkod på en ungersk arbetsplats, utan du kan komma undan med att klä dig ganska informellt. Byxor och en snygg skjorta är bra på de flesta kontor – men det beror såklart på var du arbetar!

Liksom i andra länder kommer de flesta jobb i Ungern att innebära en prövotid på upp till 6 månader. Inom denna tid kan du eller din arbetsgivare avsluta anställningsavtalet utan varsel. Om du vill lämna ditt jobb efter dessa 6 månader måste du säga upp dig och sedan arbeta den uppsägningstid som har angetts i ditt kontrakt. De flesta uppsägningstider kommer att vara mellan 1-3 månader.

 

Skatter och lön

I Ungern har de en fast nationell minimilön, och det är olagligt för företag att betala dig mindre. Minimilönen i Ungern är lägre än i närliggande länder som Tjeckien och Polen, och ligger på 487 euro i månaden. Kom dock ihåg att emigranter som flyttar till Ungern får en mer attraktiv lön, och i många fall ingår även bonusar!

Alla inkomster som tjänas in i Ungern beskattas med en schablonbeskattning på 15 %. Olika avgifter likt socialförsäkring, pension och sjukvård kommer också dras av från din intjänade inkomst.

Trots att lönerna är lägre än vissa av Ungerns grannländer, vägs det upp med en överkomlig levnadskostnad, vilket gör landet till en mycket kostnadseffektiv plats att bo och arbeta på. Det ger de flesta emigranter chansen att också spara lite pengar medan de är i landet.

Veroce, Ungern     Tihani, Ungern

Kyrkor i Veroce och Tihani

 

Möjligheter att nätverka

Om du flyttar till Ungern och vill starta din professionella karriär, är chansen stor att du ännu inte känner många andra människor. En bra idé är att börja nätverka så snart du kan, och då affärslandskapet i Ungern är blomstrande, särskilt i de större städerna, kommer det finnas massor av människor att lära känna.

Det finns dessutom massor av evenemang som hålls under hela året som vem som helst får delta i, några arrangeras via Meetup där du kan söka efter evenemang inom ditt specifika område eller bransch.

Du kan också leta efter evenemang och nätverkssessioner på Google genom att söka efter saker som "Nätverksevenemang i Budapest" eller "Marknadsförare i Ungern". Du kan till och med leta efter grupper på Facebook som kopplar samman folk i landet.

 

Anlända till Ungern

Ungern har varit en del av Europeiska unionen sedan 2004, vilket innebär att det är lätt att flytta hit om du kommer från ett annat EU-land. Allt du behöver göra är att ansöka om ett långsiktigt uppehållstillstånd som gör att du kan vistas i landet i mer än 90 dagar. Detta uppehållstillstånd är giltigt i 5 år.

För att ansöka om detta tillstånd, måste du besöka det lokala migrationskontoret i ditt område och skicka in följande dokument:

 • Kopia av ditt pass
 • Arbetskontrakt från din arbetsgivare
 • Adressbevis
 • Kvitto på betalning

På kontoret kommer du bli bedd att fylla i ett ansökningsformulär så att myndigheterna kan bedöma din ansökan. Du bör normalt höra tillbaka inom några veckor, men få inte panik om du måste vänta ett tag, dessa processer tar ofta lite tid.

Sjukförsäkring i Ungern

Den nationella hälsovården i Ungern är tillgänglig för alla som bor i landet, såväl lokalbefolkning som utlänningar. Om du arbetar för ett ungerskt företag kommer du betala en viss summa varje månad som går till landets sjukvård och ger dig tillgång till utmärkt medicinsk vård om och när du skulle behöva det.

Även om landet är känt för att hålla en hög standard när det kommer till sjukvård finns det skillnader mellan de olika områdena. Östra och södra delen av landet är till exempel ofta underfinansierade och saknar resurser i jämförelse med de norra och västra områdena.

Den offentliga sjukvården som erbjuds sträcker sig från att vara helt okej till mycket bra, med många bra sjukhus, läkare och testanläggningar som tillhandahåller sjukvård. Via den offentliga sjukvården kan du få en rad behandlingar, diagnostik, medicinering och rehabiliteringstjänster som du kan behöva när du bor i landet. Du har också rätt att välja din allmänläkare och tandläkare.

Du kan även välja privat sjukvård, då några av de bästa läkarna i landet arbetar inom detta område. Många emigranter väljer att använda privat sjukvård för att få tillgång till bättre läkare, kortare väntetider och mer moderna, bekväma faciliteter som du inte kan få på en offentlig sjukförsäkring.

Vinregionen Tokaj, Ungern

Vinregionen Tokaj

 

Öppna ett ungerskt bankkonto

Alla utlänningar som bor i Ungern är berättigade att öppna ett ungerskt bankkonto under sin vistelse i landet.

Om du vill öppna ett eget bankkonto är processen relativt enkel. För att bli registrerad behöver du bara gå in på den lokala filialen till din valda bank och be att få öppna ett konto.

Några av de mest populära bankerna i Ungern är:

 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • CIB Bank
 • UniCredit Bank

När du har bestämt dig för vilken bank du vill satsa på, och du har hittat ditt lokala kontor, kom ihåg att ta med dig följande dokument:

 • Ett giltigt pass eller nationellt ID-kort
 • Adress och kontaktuppgifter
 • Ett färskt kontoutdrag

Bankkontot öppnas direkt, men ditt bankkort levereras vanligtvis till din hemadress inom en vecka.

 

De främsta anledningarna att flytta till Ungern

Ungern är en dold pärla, i hjärtat av Centraleuropa, som sakta men säkert vinner popularitet hos både turister och emigranter. Med vackra landskap och hisnande arkitektur över landets storstads- och landsbygdsområden, finns det en oändlig mängd möjligheter att uppleva ett äventyr i det fantastiska landet.

Ungern är inte bara extremt prisvärt jämfört med andra europeiska destinationer, det finns också gott om klubbar, restauranger och festivaler under hela året för unga och gamla att njuta av. Oavsett om du vill tillbringa din tid i Ungern på nattklubbarna, eller koppla av med ett glas vin på landsbygden, har landet mycket att erbjuda alla emigranter.

Att kickstarta din karriär i landet kunde inte vara enklare, här finns en blomstrande arbetsmarknad som alltid letar efter personer med flerspråkig och internationell erfarenhet. Men det är inte bara arbete som väntar, Ungern erbjuder en blandning av natur, historia och kultur som är inbäddad i varje stad och område i landet. Om du vill insupa historien och fördjupa dig i en pulserande kultur på din fritid, finns det inget bättre ställe än detta centraleuropeiska land.

Här är våra 10 bästa anledningar till varför du bör överväga att flytta till Ungern:

 • Ett blomstrande och idylliskt land med massor att utforska
 • Läcker mat och flera nationella rätter som kan stilla din aptit
 • Överkomliga levnadskostnader så att du kan få ut det mesta av din tid i landet
 • En stor mängd engelsktalande människor
 • Effektiva resenätverk som förbinder landet med resten av Europa och utanför
 • Gott om karriärmöjligheter för proffs
 • Stort emigrant-samhälle att umgås med när du får hemlängtan
 • Vacker arkitektur och landmärken vid varje hörn
 • En rik kultur med massor av evenemang och festivaler under hela året
 • Oändliga möjligheter för dagsutflykter för att utforska mer av landet

Så om tanken på att bo och jobba i Ungern lockar dig, varför inte kolla in några av de lediga jobb som vi erbjuder i landet här på Workwide!

Hitta din lägenhet i Ungern