5 SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU LETAR BOENDE I LONDON

Det finns mycket som lockar med London. De attraktiva jobben, den trevliga miljön och alla möjligheter som staden erbjuder.  Det finns över 50 000 svenskar som bor och jobbar runt om i London och totalt bor det nästan 14 miljoner personer i staden. Men trots att det finns så många människor är det inte särskilt svårt att hitta ett bra boende. Du måste bara veta vad du ska tänka på:
  1. Leta boende i närheten av ditt jobb
I snitt är hyran ca 2000 kr dyrare i London jämfört med Stockholm. Men kollektivtrafiken är ännu dyrare. När du väljer boende i London är det viktigt att du räknar med dina utgifter i kollektivtrafiken när du överväger ditt val. Skillnaden kan vara enorm. Det bästa är om du letar efter boende i närheten av ditt jobb eller där du tänkt vistas.
  1. Köp inte grisen i säcken
I varje storstad finns det bedragare, så även i London och den här branschen. Bostadsmarknaden i London kan ibland vara brutal och därför ska du inte vara naiv när du letar boende – låter det för bra för att vara sant så är det förmodligen inte sant. När du letar boende ska du aldrig betala en deposition innan du har fått tillgång till lägenheten och skrivit kontrakt. Se till att få träffa din hyresvärd och be alltid om att få se boendet innan du tackar ja. Bilder kan som bekant förskönas.
  1. Få ner kostnaden med rumskamrater
En vanlig boendeform är med så kallade ”Flatmates”. Då bor du i kollektiv och får ett eget rum. Detta är bra för dig som vill få ner boendekostnaderna och samtidigt träffa nya människor. Oftast kan du bo i ett bättre område om du delar lägenhet med andra.
  1. Var beredd på priserna
Det är dyrt att bo i London och standarden kan i många fall vara lägre än i Sverige. Om du vill bo helt själv i en central lägenhet får du räkna med minst £1100 i månaden, vilket motsvarar ca 15000 kr. Dessutom ingår sällan el, wi-fi, gas och vatten i kontraktet. Därför är det alltid bra om du har ett sparkapital innan du beger dig iväg på ditt äventyr.
  1.  Sök aktivt efter ditt boende
Sitt inte med armarna i kors och förvänta dig att en hyresvärd ringer upp dig efter att du lagt ut en annons. Självklart kan du själv annonsera, men det bästa är att själv aktivt söker efter boende. Ring upp hyresvärdar så fort du ser en annons och boka gärna en visning redan samma dag. Men stressa aldrig. Marknaden är stor och vill du bo en längre tid i London är det bättre att du känner dig bekväm än att det går fort. Nyttiga länkar:    
Publiceringsdatum 26.08.2015
Dela på:
Hitta jobb snabbt!
Personlig rådgivning
Välkända arbetsgivare

Relaterade artiklar

Rekommenderade jobb

Upptäck dessa länder