Bo och arbeta på Cypern

För dig som vill byta ut vardagen mot en avslappnad och solig livsstil på en Medelhavsö, är Cypern det perfekta valet. Landet, som ligger i den...

Cypern

För dig som vill byta ut vardagen mot en avslappnad och solig livsstil på en Medelhavsö, är Cypern det perfekta valet. Landet, som ligger i den djupa sydöstra delen av Europa, är inte bara ett populärt semestermål utan har också utvecklats till ett nav för olika tjänsteleverantörer som förlitar sig på unga, flerspråkiga talanger - en stor orsak till att Cypern blivit så populärt bland emigranter från hela världen.

Det är också känt för att vara extremt avslappnat och dessutom ett av de säkraste länderna i Europa att bo i. Med imponerande 300 soliga dagar om året, vackra sandstränder och massor av utomhusaktiviteter som kan sysselsätta dig på din fritid, är det ett enkelt beslut att byta ut din nuvarande livsstil mot det cypriotiska livet.

Det är en ö med en stark kulturell bakgrund som har mycket att erbjuda alla utlänningar, så oavsett om du väljer att flytta till Cypern för arbete eller nöje är det ett beslut du inte kommer att ångra!

Bo på Cypern

 

Kort fakta om Cypern:

Klimat: Om du vill ha soligt och varmt väder är Cypern platsen för dig. Ön bjuder på ett varmt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda vintrar. Det är ett av de varmaste länderna i Medelhavet, med vintrar som i allmänhet bara blir så “kalla” som 17 grader.

Befolkning: Cyperns befolkning är ganska liten, här bor bara 1,2 miljoner människor.

Historia: Under sin 10 000-åriga historia har ön sett mycket. Den har en av de äldsta dokumenterade historierna i världen, och började som födelseplatsen för den legendariska gudinnan, Afrodite. Ön koloniserades och erövrades sedan flera gånger av egyptierna, perserna och grekerna.

 

Visste du att...?

 • Cypern blev självständigt från britternas ockupation år 1960 och firar sin självständighetsdag den 1 oktober
 • Det finns 3 UNESCO världsarv på Cypern, inklusive staden Paphos
 • Cypern är den tredje största och tredje mest folkrika ön i Medelhavet
 • Ölandet är uppdelat i två delar - den norra och den södra. Den norra delen kallas "Turkiska republiken i Norra Cypern" medan den södra delen kallas "Den oberoende republiken Cypern" eller "Grekiska Cypern."
 • Cypern är en av bara två nationer och den första i världen att ha med en karta över landet på sin flagga. Den andra är Kosovo. 

 

Boende på Cypern

De goda nyheterna för alla utlänningar som vill flytta till Cypern, är att de kan njuta av den avslappnade, cypriotiska livsstilen från i princip alla städer i det vackra landet - och eftersom det är en önation kommer du aldrig att vara långt ifrån en strand eller andra utomhusaktiviteter. 

Oavsett om du vill bo precis vid stranden, eller längre in i landet för att vara närmare vandringsleder och skog, finns det gott om alternativ när du letar efter ett område på Cypern att kalla hem.

Här är några av de mest populära städerna som många emigranter väljer att flytta till:

Nicosia

Nicosia är Cyperns huvudstad som ligger något inåt landet och erbjuder den perfekta kombinationen av stadsliv och avkoppling. Trots att det är landets huvudstad förbises staden ibland av emigranter då de hellre vill bo så nära stranden som möjligt.

Om du vill fördjupa dig i den cypriotiska kulturen och uppleva livet i en pulserande stad full av karaktär, är Nicosia det bästa valet. Staden är också landets affärscentrum och finansiella nav, vilket gör den till en perfekt plats för flitiga emigranter som vill vara nära kontoret men också ha flera alternativ när det kommer till nöjen, nattliv och shoppingmöjligheter.

Limassol 

Kuststaden Limassol är ett annat område som emigarnter älskar, till stor del på grund av stadens moderna känsla, kombinerat med vackra stränder och vattensportaktiviteter. Det är väldigt svårt att någonsin bli uttråkad här med andra ord!

Men det är inte bara utomhusaktiviteter som håller dig sysselsatt i staden, du har även tillgång till mycket historia och karaktär. Du kan bland annat besöka några av de vackraste historiska platserna i världen när du är i Limassol, som Limassols slott, Amathus-ruinerna och Djami Kebir-moskén.

Det är ett välbebott bostadsområde så det finns gott om boendealternativ, och du kommer att vara omgiven av livliga gator med pubar, caféer, restauranger och nattklubbar.

Paphos

Paphos är inte bara den förmodade födelseplatsen för den grekiska gudinnan Afrodite, det är också ett populärt semestermål för turister och en stad som många emigranter bosätter sig i. Här hittar du vackra omgivningar, orörda stränder och pittoreska byar.

Om du vill bo någonstans med bra tillgång till en rad bekvämligheter, flygplatser och vägförbindelser är Paphos ett utmärkt alternativ för dig. Trots att det ligger precis vid kusten är du inte heller långt från vacker, lummig landsbygd.

 

Afrodites klippa, Petra tou Romiou

Afrodites klippa, Petra tou Romiou

 

Bostäder på Cypern

Även om mer än 70 % av människorna som bor på Cypern äger sina egna hem, finns det fortfarande en bra hyresmarknad för emigranter som flyttar till ön. Vi rekommenderar alltid att börja med att hyra när du flyttar till ett nytt land, på så sätt kan du testa olika städer och områden för att se vilket du föredrar. Om du sedan känner att du vill stanna i landet mer permanent kan du investera i en egen bostad. Du kan leta efter lägenheter i Facebookgrupper likt Houses for Sale & Apartments for Rent - Cyprus” eller på hemsidor som https://www.spiti24.gr/en/to-rent/property/cyprus och https://www.bazaraki.com/real-estate/houses-and-villas-rent/.

Den bästa tiden att leta efter boende på Cypern är under lågsäsongen. Det finns då fler alternativ för korttidsboende, det vill säga lägenheter som du kan hyra för bara en månad eller så, samtidigt som du letar efter något mer permanent. Du har också större chans att förhandla om en längre vistelse till ett rimligt pris under lågsäsongen. 

Hyrespriserna är väldigt överkomliga på Cypern, vilket innebär att det är ett extremt billigt alternativ för alla utlänningar. För cirka 400 euro i månaden kan du hyra en studiolägenhet i valfri stad. Om du vill bo i någon av storstäderna, och i en större lägenhet, ligger hyran på endast 500-750 euro i månaden.

De flesta hyresavtal på Cypern gäller för en 12-månadersperiod, och det är viktigt att kontrollera vad som ingår i ditt hyresavtal innan du skriver under något. Om din hyresvärd inte har tagit hand om det innan, kan du vara tvungen att höra av dig till vissa företag för att teckna avtal för el och vatten - då de kanske inte ingår i din månadshyra. Räkningar för el och vatten kan kosta upp till 100 euro i månaden.

En viktig sak att tänka på är att du vanligtvis kommer bli ombedd att betala en deposition och din första månadshyra i förskott, när du skriver på ett hyresavtal på Cypern. Betala dock inget i förskott, se till att du får en visning av lägenheten eller rummet och kan skriva på kontraktet först.

 

Hur du kan spendera din fritid

En av anledningarna till att så många emigranter väljer att packa sina väskor och flytta till Cypern är på grund av de oändliga aktiviteter som du kan roa dig med. Det perfekta året runt-vädret gör att sporter som cricket, fotboll, rugby och segling alltid är ett alternativ. Och på grund av öns ringa storlek kan du klämma in både en surf-session på en av landets alla stränder och en promenad i en tät skog, på samma dag. En promenad kan du ta i en av de 10 nationella skogsparker som finns över hela Cypern, och som spelar en viktig roll för att skydda det nationella arvet samt anses vara en viktig nationell resurs.

Faktum är att den här Medelhavsön har ett stort utbud av otroliga platser. För de som längtar efter att bara strosa runt och upptäcka landet i sin egen takt kommer gömda kullerstensgator i charmiga städer som Omodos och Pano Lefkara, vara ett paradis. Och för de som söker fest och spänning finns massor av klubbar som erbjuder dans hela natten, bland annat i Paphos, Limassol och Larnaca. Dessa tre städer är förstås också värda ett besök under dagen.

Om du inte är typen som föredrar utomhusäventyr, finns det fortfarande massor av saker du kan fördriva tiden med. Cypern är känt för sina starka kulinariska traditioner, och cyprioter älskar att gå ut och äta eller ta en kaffe med vänner. Tack vare landets utmärkta klimat året runt kan du dessutom njuta av maten på uteserveringar eller innergårdar!

Även om det cypriotiska köket har grekiska influenser, har rätterna från Cypern en unik smak. Traditionell cypriotisk mat inkluderar souvlakia (grillad köttkebab), shaftalia (grillad korv), afella (fläsk marinerat i koriander), stekt halloumiost, oliver, pitabröd, kolokasi (rotfrukter), lamm, kronärtskockor, kikärter och kaningrytor (stifado). Visst vattnas det i munnen av att bara läsa om dessa rätter? Landet erbjuder också gott om vinrutter tack vare sin långa tradition av vinframställning.

För historiefantasterna finns det också mycket att utforska. För ett land som har varit befolkat sedan den neolitiska perioden, finns det oändliga historiska platser, samt arkitekturer och ruiner som du kan spendera dina dagar med att utforska. Från de antika bosättningarna Amathus, Palaipafos och Nea Pafos, till förhistoriska Choirokoitia (världsarv) och korsfararborgen på öns kust, kommer du att bli förvånad över hur mycket denna ö kan berätta!

Det finns också flera evenemang och festivaler som äger rum under hela året. Här är några av de mest populära:

 • Limassol Carnival
 • Pafos Afrodite Opera Festival
 • Anthestiria blomsterfestival
 • Kataklysmos
 • Shakespearean Nights
 • Lemesia
 • Limassol vinfestival
 • Limassol ölfestival
 • Berengaria International Music Festival

 Levnadskostnader på Cypern

Om du redan är van vid att bo i en stor europeisk stad, kommer du att tycka att levnadskostnaderna på Cypern är extremt överkomliga, till exempel är hyreskostnaderna 40 % lägre än i Stockholm och kostnaderna för att äta ute är 20 % lägre.

När du handlar mat i en cypriotisk stormarknad är det normalt ganska överkomliga priser om du håller dig till de utmärkta lokala produkterna som ön har att erbjuda. Om du väljer att köpa fler importerade produkter kommer du märka att din veckofaktura blir ganska hög.

I genomsnitt kan en ensamstående person räkna med att betala cirka 500 euro i månaden för att bo på Cypern, vilket inte inkluderar hyran.

Famagusta   Limassol

Famagusta                                                                                      Limassol

 

Trafik och kollektivtrafik

Att ta sig runt på Cypern kanske inte är det lättaste jämfört med de välanslutna nätverken i många andra europeiska städer, men emigranter bör inte ha alltför svårt att ta sig från punkt A till punkt B.

Det finns inget järnvägssystem på Cypern, så det bästa sättet att ta sig runt är antingen med buss eller bil. Faktum är att majoriteten av alla människor över 21 år på Cypern äger en egen bil för att slippa använda kollektivtrafiken. Om du vill testa att ge dig ut i trafiken är det bra att veta att cyprioter kör på vänster sida av vägen och trots vad du kan ha hört, är körstandarden helt ok.

Det erbjuds även fyra olika busslinjer på ön som hjälper dig ta dig runt. Om du funderar på att använda bussar som din primära transportform kan du bara köpa biljetter på själva bussen eller skaffa ett så kallat Smart Card på de lokala försäljningsställena. Om du planerar att åka buss ofta rekommenderar vi att du skaffar ett Smart Card, detta kort kan du ladda med pengar och fylla på allteftersom. 

Tänk på att vissa rutter slutar köra så tidigt som klockan 19.00 på vardagar och kanske inte kommer så ofta på helgen, så se till att du kollar upp tider och rutter för resor du kommer göra ofta, till exempel till och från jobbet.

 

Hitta andra utvandrare

För ett land med en befolkning på drygt en miljon människor, är imponerande 110 000 stycken av dem utlänningar som för närvarande kallar Cypern sitt hem, så du kommer aldrig ha svårt att träffa andra internationella människor i samma sits som du.

I de större städerna hittar du massor av andra emigranter från hela världen och tack vare mängden turister kommer du inte ha svårt att träffa andra engelsktalande. Det finns också gott om så kallade expat groups som du kan hitta online, dessa organiserar möten, evenemang och resor. Du kan hitta dessa grupper genom att helt enkelt googla namnet på staden du flyttar till och lägga till "expat groups" eller "internationella grupper". Det finns också grupper på Facebook där du kan hitta emigranter och ställa frågor eller få råd. 

De flesta börjar med att leta efter människor från sitt hemland, men du bör också ta dig tiden att lära känna lokalbefolkningen. (Cyprioterna är mycket vänliga och fördomsfria).

De kan till exempel ta dig till alla de bästa platserna och gömda smultronställen som du aldrig skulle vetat om, om du inte tog vägbeskrivningar från en cypriot!

Nicosia

Nicosia

 

Lär dig språket

På Cypern talar lokalbefolkningen en blandning av turkiska, grekiska och engelska, och tack vare engelskan kommer du inte ha några större problem när det kommer till att prata med cyprioterna. Men även om majoriteten av människor kommer förstå dig när du pratar engelska, är det alltid bra att försöka lära dig några lokala fraser som kan vara användbara under din tid på ön.

 • Hej - Ya sas (Γεία σας) eller Ya sou (Γεία Σου)
 • God morgon - Kalimera (Καλημέρα)
 • God natt - Kalinichta (Καληνύχτα)
 • Ja/Nej - Ne (Ναί) / Ohi (Όχι)
 • Hur mår du? - Pos ise? (Πως είσαι?)
 • Tack - Efharisto (Eυχαριστώ))

Jobba på Cypern

 

Att välja att arbeta på Cypern ger dig möjlighet att arbeta inom många olika branscher, vilket är oerhört användbart, även om du bestämmer dig för att flytta hem, eller till ett annat land, i framtiden. Dessutom ligger Cyperns bolagsskattesats på 12,5 %, vilket gör det till en lockande plats för internationella företag!

Några av de viktigaste industrierna på Cypern som kan vara av intresse för emigranter inkluderar:

 • Turism: Cypern är en av de mest trafikerade semesterdestinationerna i Medelhavet, och en stor del av landets inkomst beror på den konstanta ström av semesterfirare som besöker ön (särskilt festorten Ayia Napa som lockar många unga). Detta skapar en fantastisk turistindustri med massor av jobb för alla utlänningar som väljer att bo på ön.
 • Outsourcing: då det finns flera jobbmöjligheter för flerspråkiga talanger, kombinerat med de låga levnadskostnaderna och bolagsskatten, är Cypern en utmärkt plats för BPO-sektorn, som håller på att bli en viktig industri inom arbetsmarknaden.
 • iGaming: Cypern har blivit en av de främsta länderna för reglerade onlinespel och vadslagning över hela världen. Det innebär att landet erbjuder spännande möjligheter för nya företag och etablerade operatörer som söker en välreglerad och skattevänlig miljö. Eftersom dessa spelbolag verkar i olika länder letar de ständigt efter talanger som talar både engelska och andra språk.
 • IT & finans: Cypern har nyligen märkt av en affärsboom som har gjort det möjligt för IT- och finansbranschen att frodas. Det bästa är att dessa industrier vanligtvis alltid letar efter internationella engelsktalande talanger som kan hjälpa dem att nå alla sina kunder.

 

Arbetsmiljö och kultur

På Cypern är den typiska arbetsveckan 38 timmar lång och du jobbar 5 dagar i veckan. Alla anställda är berättigade 20-24 dagars årlig semester. Lönerna bestäms oftast utefter kompetensnivå, erfarenhet, vilket företag du jobbar hos, i vilken bransch och plats. I allmänhet är medellönerna i landet relativt balanserade med levnadskostnaderna. Det finns ingen nationell minimilön på Cypern.

Arbetskulturen på Cypern bygger på tre huvudsakliga saker; respekt, personligt förtroende och gästfrihet. Det finns ett starkt fokus på att skapa kontakter och bygga relationer med människorna du arbetar med, och på grund av detta kommer du märka att de flesta cyprioter mycket hellre har ett möte ansikte mot ansikte än över telefon.

Arbetsmiljön på en arbetsplats i Cypern kan vara ganska hierarkisk. Hänsyn och respekt visas till de på en högre nivå, men ett mer informellt tillvägagångssätt användas bland kollegor som har en liknande position. Du bör inte använda kollegors förnamn när du tilltalar dem innan de visar att det är okej, något som kan kännas formellt för oss svenskar som alltid använder förnamn. Detta kan dock skilja sig helt på en internationell arbetsplats.

Det är inte heller ovanligt att dina cypriotiska kollegor bjuder dig på en kaffe på en Kafenio (ett typiskt café) eller vill ta en lunch tillsammans innan de börjar prata om affärer. Detta är bara ytterligare ett sätt för dem att bygga en personlig relation med dig.

Punktlighet är också viktigt för cyprioterna och de gillar att formellt arrangera möten i god tid. När du går in i ett möte är det artigt att hälsa på grekiska med "kaliméra", vilket betyder "god morgon" eller "kalispéra" för "god kväll". När mötet har avslutats förväntas du säga hejdå till varje person individuellt.

 

Skatter och lön

Cypern har några av världens lägsta inkomstskatter - du betalar till exempel ingen inkomstskatt alls om du tjänar mindre än 19 500 euro om året! Från det beloppet gäller en avgiftspliktig taxa beroende på vad din årslön är:

Från Till Skattesats % Ackumulerad skatt (€)
0 19.500 0 0
19.501 28.000 20 1.700
28.001 36.300 25 3.775
36.301 60.000 30 10.885
60.001 och mer 35  

 

Dessutom delas skattesatsen för sociala avgifter på Cypern av både den anställde och arbetsgivaren och är 8,3 % vardera. Dessa bidrag är viktiga för att upprätthålla välfärdsstaten och inkluderar följande:

Typ av försäkring Betalas av arbetsgivaren Betalas av den anställde Total
Socialförsäkring 8,3% 8,3% 16,6%
Avgångsvederlag 1,2% 0% 1,2%
Träning och utveckling 0,5% 0% 0,5%
Gruppsammanhållning 2,0% 0% 2,0%
Totalt 12,0% 8,3% 20,3%

 

Möjligheter att nätverka

När du flyttar till ett nytt land där du inte känner någon är det viktigt att skapa både ett privat och professionellt nätverk. Ett professionellt nätverk kan bestå utav yrkesverksamma som arbetar i din bransch och som kan hjälpa dig att skapa ytterligare affärsförbindelser.

Liksom många andra länder finns det en växande start up-kultur i huvudstaden Nicosia, men det är ingenting jämfört med större europeiska städerna, så det kan vara svårt att träffa nya människor – men det finns alltid ett sätt! Du kan enkelt hitta olika nätverksevenemang på Google genom att söka efter saker som "Networking events in Nicosia" eller "Meet business professionals in Cyprus". Du kan till och med leta efter grupper på Facebook som kopplar samman folk inom olika branscher i landet, eller använda hemsidan Eventbrite som hjälper dig hitta evenemang inom vilken sektor eller vilket område som helst!

När du flyttar till ett nytt land där du inte känner någon är det viktigt att skapa både ett privat och professionellt nätverk. Ett professionellt nätverk kan bestå utav yrkesverksamma som arbetar i din bransch och som kan hjälpa dig att skapa ytterligare affärsförbindelser.

Liksom många andra länder finns det en växande start up-kultur i huvudstaden Nicosia, men det är ingenting jämfört med större europeiska städerna, så det kan vara svårt att träffa nya människor – men det finns alltid ett sätt! Du kan enkelt hitta olika nätverksevenemang på Google genom att söka efter saker som "Networking events in Nicosia" eller "Meet business professionals in Cyprus". Du kan till och med leta efter grupper på Facebook som kopplar samman folk inom olika branscher i landet, eller använda hemsidan Eventbrite som hjälper dig hitta evenemang inom vilken sektor eller vilket område som helst!

Kykkos Kloster

Kykkos Kloster

 

Ankomst till Cypern

 

Sedan 2004 är Cypern en del av EU. Det betyder att om du också kommer från ett EU-land, lär du inte ha några större problem med att flytta till ön. Du behöver bara ansöka om ett långsiktigt uppehållstillstånd, detta gör att du kan stanna i landet i mer än 90 dagar och det kommer att vara giltigt i 5 år.

För att ansöka om tillståndet, som ofta kallas för "den gula lappen", måste du boka en tid och gå till Civilregistret och det lokala migrationskontoret i det område på Cypern du bor i. 

Du måste ta med följande dokument:

 • Kopia av ditt pass
 • Arbetsavtal med din och din arbetgivares underskrift
 • Hyreskontrakt
 • 2 passbilder (de kan också ta bilderna på kontoret)
 • En ansökningsblankett (kallad MEU1)
 • Pengar för en liten avgift (cirka 10 euro)

Myndigheterna kommer att bedöma din ansökan, vilket kan ta sin lilla tid -  men oroa dig inte då det är vanligt med förseningar. Om din ansökan blir godkänd kan du hämta den gula lappen på kontoret.

Efter detta kommer du att kunna ansöka om din identifieringskod som skattebetalare (TIC), ett 8-siffrigt nummer med en bokstav i slutet. Detta behöver du bara om din bruttolön överstiger 19 500 euro per år (eftersom du då måste betala skatt!). För att få ditt TIC måste du gå till det lokala distriktskontoret med följande dokumentation:

 • Ansökningsformuläret TD2001 ifyllt
 • Ditt uppehållstillstånd (gula lappen)
 • Ditt pass (inte nödvändigt, men alltid bra att ha med)

*Tips: när du har fått ditt TIC, fråga även efter ditt unika registreringsnummer (ett 17-siffrigt nummer). Detta måste du ha för att kunna registrera dig hos TAXISnet. Det är via denna plattform som du kommer kunna göra din skattedeklaration och kontrollera dina skatter.

Limassol

Sjukförsäkring på Cypern

Sjukvårdssystemet på Cypern är mycket likt det som finns i många andra europeiska länder, och håller generellt en extremt hög standard. Det är uppdelat i offentlig och privat sektor.

Det statliga systemet, även känt som General Healthcare System (GESY), är fortfarande ganska nytt för Cyperns invånare. Detta nya system tillhandahåller universell befolkningstäckning, har förbättrat tillgängligheten och åtgärdat ineffektivitet i hälsosystemet så patienter får den behandling de har rätt till. 

Har du en statlig sjukförsäkring på Cypern täcker den för närvarande grundläggande medicinsk vård, specialistvård, sjukhusvistelser, laboratoriearbete, mödravård och vissa recept. Sjukvården brukar vara ekonomiskt överkomlig på Cypern, men det kan vara bra att veta att vissa tjänster kommer med en liten avgift, beroende på din bruttoinkomst. Något som uppskattas av engelsktalande emigranter är att majoriteten av läkare på Cypern talar engelska, så du behöver aldrig oroa dig för att det ska uppstå kommunikationsmissar i en medicinsk nödsituation.

Privata sjukvårdstjänster frodas också på Cypern. Du kan välja mellan 134 privata anläggningar placerade runt om i landet (mest i tätorter), inklusive vinstdrivande sjukhus, polikliniker, kliniker, diagnostiska centra och oberoende praktiker.

 

Öppna ett bankkonto på Cypern

Om du flyttar till Cypern är det möjligt för dig att behålla ditt bankkonto från ditt hemland. Men du kan få problem med att hyra en fastighet eller få in din lön eftersom dessa betalningar vanligtvis bara kan göras till ett cypriotiskt bankkonto. Vårt råd är därför att öppna ett cypriotiskt bankkonto - det kommer att göra ditt liv mycket enklare!

Några av de mest populära bankerna på Cypern är:

 • Alpha Bank
 • AstroBank
 • Bank of Cyprus
 • Eurobank Ergasias

Att öppna ett bankkonto på Cypern är väldigt enkelt, så länge du har med dig alla korrekta dokument när du besöker banken (bankerna är öppna från måndag till fredag, klockan 8:30 till 13:30). De dokument du måste ha med dig kommer att bero på banken i fråga, men de kommer vanligtvis fråga om:

 • Ett giltigt pass eller nationellt ID-kort (vissa kan behöva ditt uppehållstillstånd (gula lappen))
 • Adress och kontaktuppgifter
 • Ett färskt kontoutdrag från din tidigare bank
 • Hyreskontrakt eller räkning för att bevisa att du bor i landet

Var beredd på att betala en liten årlig avgift för att upprätthålla ett checkkonto eller kreditkort. Dessa avgifter ligger vanligtvis på så lite som cirka 10 euro per år. Avgifter för att ta ut pengar från en bankomat och serviceavgifter kommer också att variera; i vissa mindre städer och byar kan du behöva betala 5 euro för ett uttag.

De främsta anledningarna att flytta till Cypern

Om du, likt många emigranter innan dig, funderar på att flytta till Cypern tycker vi att du gör ett utmärkt val. Denna paradisö som ligger i östra Medelhavet erbjuder låga skatter, en avslappnad livsstil, och bra transporter som länkar till resten av Europa och Mellanöstern. Här erbjuds inte bara varmt väder, orörda stränder och en pulserande kultur, (vilket är tillräckligt för att få många att vilja packa sina väskor och glömma sina nuvarande liv), utan det finns också många professionella och ekonomiska skäl för dig att flytta till Cypern.

För de som strävar efter att leva mer äventyrligt och som älskar att vara utomhus, finns det inget bättre ställe än Cypern att bo på. Du är aldrig för långt från stranden för att segla, bada eller snorkla, men du har också nära till vackra skogar och vandringsleder - här finns verkligen det bästa av två världar!

Behöver du ytterligare övertalning är här våra 10 bästa orsaker till varför du bör överväga att flytta till Cypern:

 • Fantastiskt väder och sol året runt
 • Möjligheter till en rolig, aktiv livsstil
 • En blandning av vackra stränder och frodiga skogsområden
 • Låga levnadskostnader och hyreskostnader
 • Stora delar av lokalbefolkningen talar engelska
 • Massor av andra emigranter att lära känna
 • Extremt avslappnad arbetsmiljö
 • Bra flygförbindelser till resten av Europa
 • Mycket historia och karaktär
 • Vänliga och välkomnande människor

Så om tanken på att bo och arbeta på Cypern lockar dig, varför inte kolla in några av de lediga jobb som vi erbjuder i landet här på Workwide!

Ayia Napa

Ayia Napa

Hitta din lägenhet i Cypern

Cookies

Workwide använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt. Genom att fortsätt använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.